JENNIFER SARAN – SMOKY NIGHTS (EP)

Onze eerste kennismaking met de muziek van jazz- en R&B-zangeres Jennifer Saran dateert van eind 2015 toen we hier haar debuutplaat en kerstalbum “Merry Christmas, You Are Loved” aan u mochten voorstellen. Kerstmis was nadien ook nog eens de inspiratiebron voor een tweede kerstplaat “Soulful Christmas” die eind 2017 op de markt kwam. Andere albums van haar die we hier hebben toegelicht zijn “’Walk With Me” uit de lente van 2016 en “Wake Up” dat ze in 2017 opnam samen met gitaarheld Carlos Santana en de Zuid-Afrikaanse formatie ‘Ladysmith Black Mambazo’.

De in Hong Kong woonachtige Jennifer Saran met Noord-Amerikaanse roots heeft haar muzikale lot al enkele jaren geleden verbonden aan muziekproducer en songschrijver Narada Michael Walden die indertijd furore maakte als producer van o.a. Whitney Houston, Aretha Franklin, Sting en Maria Carey. Hij componeert de meeste nummers samen met Jennifer Saran en neemt haar platen op als producer, waarbij hij dan ook zelf als multi-instrumentalist voor heel wat begeleiding bij de songs zorgt.

Het ziet er wel naar uit dat we dit jaar geen kerstplaat van deze moeder van drie kinderen moeten verwachten, want we kregen nog maar net een nieuw album van Jennifer Saran toegestuurd. Het gaat om vijf liedjes die verzameld werden op de ep “Smoky Nights”, zo vernoemd naar het eerste jazzliedje op deze plaat.

Er werd ook een eerste single uit dit schijfje gelanceerd met het op de video te beluisteren nummer “Let The Waves Wash Over Me (Song For Christine)”, een liedje waarmee ze de Amerikanen wil aanzetten om te gaan stemmen en zo positieve veranderingen voor hun land te helpen realizeren. De inspiratie voor dit nummer kwam van de hoorzittingen in de Amerikaanse senaat, waarbij Christine Blasey Ford na de beschuldigingen over ongepast seksueel gedrag van senator Brett Kavanaugh werd gekleineerd en zelfs werd beschuldigd van uitdaging tot seksueel misbruik.

Passie en emotie of eerder het ontbreken daarvan vormen ook de basis voor de songteksten van de nummers “The Love Is Now Gone” en het over een afgelopen liefdesrelatie handelende “Don’t Forget My Name”. Vergelijkbaar met de zangstijl van de Nigeriaans-Britse zangeres ‘Sade’ Adu of de jazzlegende Billie Holiday zingt Jennifer Saran deze zelfgeschreven en geëngageerde jazzliedjes. Het swingnummer “Get Over Yourself” vormt daarbij een zeer verdienstelijke afsluiter van deze korte ep.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tarpan Records

video